Onze selectie voor u.

Uw kwaliteitsgarantie

Mercedes Original-banden

Uw banden zijn het enige contactpunt tussen uw voertuig en de weg, en ze raken de weg slechts op vier punten ter grootte van een anzichtkaart. Kwalitatieve banden zijn dus essentieel voor uw veiligheid en comfort onderweg, vooral in winters weer. Precies daarom is het rubber van Mercedes Original-winterbanden (MO) speciaal ontwikkeld om extra stabiliteit en veiligheid te bieden.

Mercedes Original-banden worden geproduceerd in samenwerking met gerenommeerde bandenfabrikanten en onderworpen aan strenge gebruikstests. De banden zijn opgebouwd uit 200 verschillende materialen die elk hun eigen functie hebben. Het rubbermengsel en de opbouw van elke MO-band worden perfect afgestemd op uw model. Zo kunnen we garanderen dat MO-banden voldoen aan de strengste veiligheidseisen voldoen. Bent u niet zeker welke banden bij uw model passen? Uw Erkend Servicepunt Mercedes-Benz helpt u graag verder.

En bovendien hoeft u, dankzij onze stijlvolle velgen ook qua design geen compromissen te sluiten.

Maak eenvoudig online uw afspraak voor een bandenwissel bij uw Erkend Servicepunt.

Garantie voor banden

Mercedes-Benz Tyre Warranty

Mercedes-Benz selecteert enkel banden die zijn ontwikkeld en getest voor de meest belastende omstandigheden. Toch blijven banden steeds kwetsbaar. Een scherpe nagel op de baan, enkele glasscherven op het wegdek of het verkeerd raken van de stoeprand: soms is dit voldoende om een band te beschadigen.

Wat de oorzaak van uw defecte band ook is, u hoeft zich geen zorgen te maken als u uw banden gekocht en laten monteren heeft bij een Erkend Servicepunt Mercedes-Benz . Want met de Mercedes-Benz Bandenwaarborg is uw schade automatisch gedekt tot 24 maanden.

Veilig op weg in alle weersomstandigheden

Tips van onze experts

Laat de staat van uw banden tijdig nakijken
Banden die tekenen van slijtage vertonen, bieden minder grip op de weg en zorgen voor een langere remweg en zelfs slipgevaar. De levensduur van uw banden wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals de bandenspanning, belasting en het weer. Daarom is het een goed idee om uw banden minstens één keer per jaar te laten nakijken bij uw Erkend Servicepunt Mercedes-Benz.

Meer veiligheid, langere levensduur
Alleen met de juiste spanning kunnen uw banden honderd procent presteren. Daarom waarschuwen onze originele bandenspanningssensoren u direct wanneer de bandenspanning afneemt. Zo kunt u uw snelheid op tijd verlagen en de betreffende band controleren. U bent dus altijd veilig onderweg en uw banden gaan langer mee.

De voordelen:

  • Lager brandstofverbruik en langere levensduur.
  • Optimale afstemming op uw model.
  • Sensorbatterijen die meer dan 10 jaar meegaan.
  • Plug & Play voor eenvoudige montage.

Aanbevolen door onze experts
Bij slijtage van uw banden vermindert de profieldiepte. Zo wordt uw remweg langer en de kans op aquaplaning groter. Daarom adviseren de experts van Mercedes-Benz om zomerbanden uiterlijk bij een resterende profieldiepte van 2 mm en winterbanden bij een resterende profieldiepte van 3 mm te vervangen.

Bent u niet zeker of uw banden nog voldoende profieldiepte hebben? Uw Erkend Servicepunt Mercedes-Benz helpt u graag verder.

Onze sneeuwkettingen voor extreme omstandigheden
Onze sneeuwkettingen bieden langdurig comfort, zijn eenvoudig te monteren vanuit stilstand en garanderen een perfecte wegligging. Het gepatenteerde automatische spansysteem is bovendien een extra troef om uw veiligheid onderweg te garanderen.

Onze sneeuwkettingen zijn getest volgens de strenge Oostenrijkse Ö-norm.

  • Ze presteren uitstekend op het gebied van grip, remweg, soepel rijcomfort en laterale geleiding.
  • Ze hebben speciale verbindingen die ervoor zorgen dat ze beter beschermd zijn tegen slijtage.

Neem contact op met uw Erkend Servicepunt Mercedes-Benz en ontdek welke sneeuwkettingen geschikt zijn voor uw model en uw winterwielen.

Mercedes-Benz velg-/bandsets: voor de perfecte look
Bij Mercedes-Benz vindt u naast de perfecte banden ook een uitgebreid aanbod hoogkwalitatieve velgen in stijlvolle designs. De pasvorm is afgestemd op onze Mercedes Original-banden én op uw model. Zo behoudt u in elk seizoen ook de unieke uitstraling van uw voertuig.

Kies een wielenset op voorraad op deze website of neem een kijkje in ons volledige assortiment originele winterwielen.